Zwölf Stämme/ Twelve Tribes/Twaalf Stammen

Duitse politie haalt kinderen uit gesloten groep: Zwölf Stämme

Wij slaan onze kinderen wanneer ze ongehoorzaam zijn of anderen bewust pijn doen. We doen dat met een smal riet, wat alleen pijn doet, maar geen verwondingen achterlaat”. ‘Twelve Tribes’

 

Kinderen bij hun ouders weggehaald

Leden van ‘Twelve Tribes’ zijn opgeschrikt door een inval van de Duitse politie. Volgens de Duitse politie worden de kinderen mishandeld. Volgens hun informatie zijn kinderen van 1 tot 17 jaar meegenomen. De kinderen worden voorlopig in pleeggezinnen gehuisvest. Baby’s jonger dan 1 jaar mogen voorlopig nog bij hun moeder blijven.

Volgens Duitse media gingen de kinderen zonder enig verzet met de politie mee. Alfred Kanth van de Duitse Jeugdzorg maakt, volgens de Duitse krant Bild, kenbaar nog nooit zo´n emotieloos afscheid tussen kinderen en hun ouders te hebben gezien als bij deze beweging.

Oorsprong Twelve Tribes

Twelve Tribes is een streng-christelijke gesloten groep en komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Daar werd groep in de jaren ’70 van de vorige eeuw opgericht. Ze produceren alles zelf en de kinderen gaan niet naar een reguliere school, omdat de gemeenschap vreest  voor de invloeden van buitenaf.

Problemen in de samenleving

Volgens informatie in de media heeft deze beweging vaker problemen gehad in Duitsland, vanwege haar thuisonderwijssysteem. Zwölf Stämme/Twelve Tribes is in het verleden herhaaldelijk in het nieuws gekomen wegens beschuldigingen van kindermishandeling en racisme, zo schrijft het Nederlands Dagblad.

Thuisonderwijs

De groep hecht aan thuisonderwijs, omdat ze bang zijn voor invloeden van buitenaf. Mijns inziens worden deze kinderen zo teveel geisoleerd van andere kinderen in onze samenleving. De kinderen van de Twelve Tribes zullen b.v. de sociale vaardigheden en allerlei nieuwe ontwikkelingen in de samenleving volgens mij niet voldoende meekrijgen. Alleen dat al zal van invloed kunnen zijn op deelname in de samenleving. De kinderen leren te functioneren binnen de Twelve Tribes. Ze ontwikkelen m.i. onvoldoende vaardigheden om ook buiten de Twelve Tribes actief aan de samenleving deel te nemen.

Kindermishandeling of is slaan pedagogisch verantwoord

De groep vindt dat het slaan van kinderen als straf moet kunnen. Zij zijn van mening dat met het verbieden van het slaan van kinderen de hel is losgebarsten. De Twelve Tribes zegt het slaan van kinderen te gebruiken als opvoedmiddel om kinderen te leren gehoorzamen en  om ze te leren dat anderen pijn doen fout is.

Reactie van Twelve Tribes op inval Duitse politie

De leden van de 12 Stammen vinden dat de Duitse politie te ver is gegaan. De groep vindt het niet normaal dat de kinderen zonder aankondiging bij hun ouders zijn weggehaald. Volgens hen zullen buurtbewoners kunnen bewijzen dat de leden van de Zwölf Stämme goed met hun kinderen om gaan.

Sekte of niet

De Twelve Tribes wordt o.a. gekenmerkt door een extreme geslotenheid waaruit ook de keuze voor thuisonderwijs van hun kinderen voortvloeit. Wanneer zij daarnaast ook nog hun kinderen zouden mishandelen, vormen de isolatie en de kindermishandeling volgens mijn inzichten voldoende redenen voor een nader onderzoek naar de handelswijzen van deze groep en de gevolgen daarvan voor hun leden.

Het begrip sekte betekent niet meer of minder dan afscheiding van een grotere beweging. Wat men wil weten is of het gaat om een destructieve sekte. Is er sprake van het afnemen van iemand´s eigen vrije wil, het afnemen van zelfbeschikking, d.m.v. destructieve controletechnieken. Isolatie en fysieke mishandeling wijzen wel in die richting, maar voor een gefundeerde uitspraak zal nader onderzoek nodig zijn. Voor meer informatie over destructieve controletechnieken ( hersenspoelen/hersenspoeltechnieken), verwijs ik u graag naar www.sektehulp.nl

According to my percpetion

Sjoukje Drenth Bruintjes.

Informatie bronnen: Sektehulp.nl    ( informatieve website van Sjoukje Drenth Bruintjes),  NOS op 3,  Nederlands Dagblad,  HLN.be en de praktijkwebsite van Sjoukje Drenth Bruintjes: Creative Counseling

Nieuws en ontwikkelingen m.b.t. Zwölf Stämme/ Twelve Tribes/Twaalf Stammen:

Bron Reformatorisch Dagblad: ” Gruwelijke dingen bij Duitse sekte“:

De aantijgingen tegen de Duitse sekte Zwölf Stämme worden geleidelijk aan concreter. „Elk kind werd meermalen per dag geslagen en gedemotiveerd”, aldus een voormalig lid van de geloofsgemeenschap.

Een ex-lid van de groep is naar buiten getreden, zo berichtte de Duitse protestantse nieuwsdienst Idea woensdag. Volgens de man, die anoniem wil blijven, toonden de tv-beelden van de scènes in de kelder van het verzamelgebouw en een ruimte van de school slechts het topje van de ijsberg. Ieder kind wordt volgens deze berichtgeving meerdere malen geslagen en moet elk gebod van de ouder opvolgen. Verder wordt in deze berichtgeving verteld: Doet een kind dat niet, dan, krijgt het slaag, tot het uiteindelijk opgeeft. Volgens de man die dit verhaal doet, worden waarden omgekeerd. Stokslagen op handen en voeten gelden als een uitdrukking van liefde, zo verklaart de man.

De rechtbank in Ansbach heeft toestemming gegeven voor de voogdijschap over negen kinderen. Over dertig andere kinderen moet de rechtbank in Nördlingen zich nog uitspreken.