Waves, een dichtbundel van Sjoukje Drenth Bruintjes

Waves

Waves, dichtbundel van Sjoukje Drenth Bruintjes

“WAVES”…van Sjoukje Drenth Bruintjes

 

Waves is de tweede dichtbundel van Sjoukje Drenth Bruintjes.

Sjoukje over haar dichtbundel Waves:

” We leven in een vrij land, maar er bestaan groepsstructuren, die met destructieve controletechnieken de vrije wil, en daarmee ook de keuzevrijheid van mensen, beperken en/of afnemen. Ze kunnen mensen tot uitspraken en handelingen aanzetten, die ze uit zichzelf nooit zouden doen. Mensen kunnen zo hun zelfbeschikking verliezen. Dat vormt een mogelijk gevaar voor iedereen en voor de veiligheid in de samenleving, vind ik”.

Deze bundel is een dichterlijke weergave van zo’n proces, beschreven aan de hand van de impact van sektarisch geweld op de vriendschap tussen twee mensen: “de maan” en “’t schrijvertje”. Waves is indringend van inhoud, vooral omdat door de schrijfster ervan uit ervaring èn, als professioneel hulpverlener in het algemeen en exitcounselor in het bijzonder, met kennis van zaken wordt gesproken.

Sjoukje:

“Na mijn studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Groningen, heb ik met plezier als lerares lichamelijke opvoeding gewerkt. De dood van mijn ouders en de aanvaring met een sektarisch overkomende groep, hebben mij aangezet tot het dichterlijke schrijven. Dat leidde in 1999 tot de succesvolle uitgave van mijn dichtbundel Een knuffel voor jou. Naast mijn schrijversbestaan ben ik echtgenote en moeder van een studerende dochter. Ik heb een zelfstandige counseling- en consultancy-praktijk: Creative Counseling. De praktijk is gevestigd in Oude Pekela en er komen mensen uit binnen en buitenland voor hulp, vanwege mijn specifieke kennis als exitcounselor van slachtoffers van sekten en loverboys. Vanwege diezelfde kennis, ben ik een veelgevraagd spreker voor o.a. scholieren, studenten, hulpverleners, gedragswetenschappers, psychologen, leerkrachten, politieorganisaties en andere belangstellenden”

Voor het bestellen van de dichtbundeltjes van Sjoukje Drenth Bruintjes, kunt u terecht bij Sjoukje Drenth Bruintjes zelf:

Mail: [email protected] of bel: 06 55168867: