"Conferentie-oorden" over de hele wereld

Noorse Broeders(CGN) en hun conferentieoorden

De Noorse Broeders/CGN kennen verschillende conferentieoorden. Ook doen ze veel missiewerk in andere delen van de wereld, zo vertelde een jonge manager binnen de NB in de uitzending van NETWERK op 21 september 2009. Hieronder volgen de drie meest in het oog springende conferentiecentra:

  • In Brunstad, Noorwegen, zijn de NB-ers bezig met het construeren van een enorm conferentie-oord. Op het ogenblik lijkt veel van hun financiele huishouding gericht te zijn op de voltooing daarvan. Onderaan deze pagina kunt u via een link naar de uitzending van NETWERK op 21 september 2009 over de NB/CGN, een beeld krijgen van dit prestigieuze conferentiecentrum.
  • In Stadskanaal, Nederland, hebben de Noorse Broeders enkele jaren geleden het “Pagedal” gekocht van de gemeente Stadskanaal. Uit de vraag van de Noorse Broeders aan de gemeente Stadskanaal om met een groot bedrag finacieel bij te springen in de continuering van dit Pagedal-project, maak ik op dat het klaarblijkelijk moeilijk is, om de financien voor dit conferentie-oord rond te krijgen. Bron voor deze wijsheid is RTV-stad, lokale omroep Stadskanaal(14 mei): Gemeente wil Noorse Broeders helpen:De gemeente Stadskanaal gaat onderzoeken of de Noorse Broeders financiele hulp nodig hebben. Dat meldt Persbureau Luc Drenthe. Aanleiding hiervoor is de vraag van de Noorse Broeders om 600.000 euro mee te betalen aan de aanloopverliezen. Momenteel heeft het Pagecentrum een te lage bezettingsgraad en wordt er onvoldoende omgezet. Door te investeren in het aanbieden van nieuwe diensten en verbetering van de uitstraling van het zwembad en de komst van een conferentiecentrum hopen de Noorse Broeders de begroting sluitend te kunnen maken.
  • In Delden, Nederland, ligt het eerste conferentie oord in Nederland van deze geloofsbeweging.
  • Daarnaast bezitten de Noorse Broeders(CGN)conferentie-oorden in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Hongarije, Roemenië, Zuid-Afrika,  Argentinië, Australië, een aan de west- en een aan de oostkust van de Verenigde Staten.

Financiele Middelen

De financiele middelen komen, volgens ex-leden van de NB, vooral uit werkzaamheden die leden van de NB zonder salaris doen voor allerlei bedrijfjes die gelieerd zijn aan deze geloofsgemeenschap. Ook “ David’s Zuilen” lijken een bijdrage te vormen aan het financieel toestaan van dergelijke enorme projecten……en de gemeente Stadskanaal?????? Ook in de uitzending van NETWERK over de NB/CGN, uiten enkele critici ( waaronder en vertegenwoordiger van de FNV) zich verbaasd over het niet hoeven betalen van belasting door de NB vanwege een fiscale constructie waarvan ze gebruik zouden maken. Volgens NETWERK zullen verschillende politieke partijen hierover vragen gaan stellen in de Tweede Kamer aan de verantwoordelijke minister en staatssecretaris. Indien u deze uitzending wilt bekijken en beluisteren, kunt u linken via onderstaande link:

Voor hulp en informatie:

Counseling en Consultancy Praktijk van exitcounselor Sjoukje Drenth Bruintjes

Tel: 06-55168867 E-mail: [email protected]

Internet: exitcounseling.nl  counselingpraktijk.nl  sektehulp.nl  slachtofferloverboys.nl