Een knuffel voor jou, dichtbundel van Sjoukje Drenth Bruintjes

Een knuffel voor jou

door Sjoukje Drenth Bruintjes / ´t Schrijvertje.

Een knuffel voor jou is de eerste dichtbundel van Sjoukje Drenth Bruintjes. In dit lieve boekje, vindt u dichterlijke vertellingen over afscheid in de meest brede zin van het woord. Sjoukje schreef de gedichtjes langzaam maar zeker in een tijd waarin het contact geleidelijk verbroken werd tussen haar: ´t schrijvertje en haar kameraadje in de knel van een gesloten manipulatief systeem: Maan.

Terwijl Sjoukje de dood van haar beide ouders verwerkte, bemerkte ze dat er gesleuteld leek te worden aan haar vriendschap met de Maan. Ze wist het niet zeker, maar ze kreeg het gevoel dat derden probeerden een wig te drijven tussen deze vriendschap. Beetje bij beetje, terwijl ze nog bezig was met het afscheidsproces van haar ouders, werd haar vermoeden van een aankomende contactbreuk met haar kameraadje maan, meer en meer bewaarheid.

Die werkelijkheid kwam in 1997 tot uiting: De Maan zei: ” Doe maar een tijdje alsof ik niet besta. Van de wereld waarin ik nu leef, moet ik jou kwetsen en dat wil ik niet.”

Dit gebeuren is de wortel van het ontstaan van Sjoukje´s Counseling en Consultancy Praktijk Sjoukje Drenth Bruintjes, waarin ze ruimte geeft aan specifieke hulp d.m.v. exitcounseling aan slachtoffers van destructieve sekten, van loverboys, van hersenspoeltechnieken.

Nu geniet Sjoukje Drenth landelijke bekendheid als exitcounselor en spreker over destructieve sekten, destructieve controletechnieken, loverboys en slachtoffers van hersenspoelen. Ook in het buitenland spreekt ze over destructieve controletechnieken, de gevaren ervan voor iemands identiteit, zijn of haar sociale omgeving en de veiligheid in de samenleving. Dagelijks ondersteunt ze slachtoffers en familieleden of vrienden van slachtoffers.

In een knuffel voor jou het eerste besef van de mogelijke impact van destructieve controletechnieken op een vriendschap, naast het afscheid van haar lieve ouders en een dankbare knipoog naar het enige maar o zo waarachtige eerlijke lichtpuntje in deze periode: de zwangerschap  en de geboorte van haar lieve dochter.

Over het ontstaan van haar praktijk, zie ook het filmpje: De wortels van de praktijk van Sjoukje Drenth Bruintjes

De dichtbundels van Sjoukje Drenth Bruintjes kunt u bij Sjoukje Drenth Bruintjes zelf bestellen:

Mail: [email protected] of bel: 0655168867