David's Zuilen

David’s Zuilen

Toen ik voor het eerst het begrip  ‘David’s Zuilen’ hoorde, wist ik niet waar dat begrip voor stond. Ik had me er wel een voorstelling van gemaakt in termen van David uit de Bijbel en de zuilen van de oude Grieken en Romeinen, maar veel verder kwam ik niet. Uiteindelijk heeft een kenner van de “inside slang van de Noorse Broeders” mij wegwijs gemaakt. David’s Zuilen bleken te staan voor de ” moderne muntenspaarpot” zoals hieronder op een afbeelding wordt aangegeven:

David's zuilen van de Noorse Broeders?

“ David’s Zuilen”…v/d/ Noorse Broeders(CGN)

David’s Zuilen….. Ze staan dus voor de spaarpot zoals boven getoond) bij de NB-gezinnen thuis. De inhoud daarvan kan men regelmatig deponeren t.b.v. de kas en de bouwprojecten van de NB(CGN).

Enkele linken naar kritische kanttekeningen bij de NB/CGN:

Activiteiten van de NB? en kritische kanttekeningen in de media over de NB/CGN :

  • Noorse Broeders lonken naar Best Western-hotel Diana Bosch stadskanaal – De Christelijke Gemeente Nederland (CGN) heeft belangstelling voor de exploitatie van het Best Western-hotel in Stadskanaal. Afgelopen vrijdag heeft de geloofsgemeenschap, beter bekend als de Noorse Broeders, een eerste (kennismakings)gesprek gevoerd. CGN-woordvoerder Bert Kobes laat weten dat er binnenkort een tweede ontmoeting plaatsvindt. De zegsman benadrukt dat het gaat om prille ideeën. “Het is nog maar zeer de vraag of we de exploitatie inderdaad op ons gaan nemen. Maar we willen de mogelijkheden onderzoeken en daarom gaan we met partijen om de tafel.” Voor het runnen van het Kanaalster viersterrenhotel wordt een exploitant gezocht.Hoteleigenaar Kadans Vastgoed heeft daarover met bierbrouwer Interbrew afspraken gemaakt. In de nabije toekomst verandert er veel in het Best Western. Naast het huidige Plein-Café komt een Belgisch Café en op de plek van het restaurant moet een theatercafé verrijzen waarvan het naastgelegen Geert Teis kan profiteren.Het hotel wordt nu geëxploiteerd door ondernemer Dirk Koning uit Stadskanaal. Maar de afspraken die hij heeft gemaakt met Kadans lopen af op 1 januari. De kans bestaat dat CGN het stokje daarna overneemt. De geloofsgemeenschap is al eigenaar van het sport- en vakantiepark Het Pagedal.De bedoeling is dat het complex op termijn gaat fungeren als nieuw landelijke conferentiecentrum. De komende jaren worden miljoenen euro’s geïnvesteerd. Zo wordt onder meer een hypermodern auditorium gebouwd met liefst 2500 zitplaatsen.Als de zaal eenmaal in gebruik genomen is, zullen er zowel landelijke als internationale samenkomsten plaatsvinden. Kobes: “We hebben er in het verleden al rekening mee gehouden dat we gebruik zouden moeten maken van de hotelfaciliteiten in Stadskanaal. Als er zoveel mensen komen, kunnen we die nooit allemaal kwijt op ons park.”  (bron: Dagblad van het Noorden)
  • NETWERK in september 2009 over de CGN/Noorse Broeders
  • NETWERK wint kort geding dat de Noorse Broeders tegen NETWERK hadden aangespannen wegens hun uitzending in september 2009
  • FNV wint rechtszaak tegen christelijk uitzendbureau DWN Het uitzendbureau DWN Service, werkmaatschappij van de Noorse broeders, heeft een rechtszaak tegen FNV Bondgenoten en NCRV verloren
  • NETWERK in januari 2010 over CGN/Noorse Broeders
  • Ellen Heijmerikx vertelt bij Pauw en Wittman over haar jeugd in de Noorse Broeders beweging/CGN

According to my perception