Avatar, een kloon van scientology?

Avatar, een kloon van scientology?

Avatar, een kloon van Scientology

Avatar is opgericht door een ex scientoloog Harry Palmer. Het is daarom niet verbazingwekkend dat de wijze van werken lijkt op de wijze van werken van scientology, net als Landmark Education/ Landmark Forum dat ook is.

In mijn praktijk zie ik regelmatig mensen die zich verward voelen of slachtoffer voelen van de de werkwijze van Avatar, Ze hebben klachten die als 2 druppels water lijken op kalchten van mensen die zich slachtoffer voelen van destructieve controletechnieken ( hersenspoelen). Ook komen er familieleden/vrienden van sommige mensen die zich bij Avatar hebben aangesloten naar mijn praktijk. De voornaamste klachten die ze hebben:

  • dierbare bij Avatar zegt dingen en doet dingen anders dan de familie/vrienden van hen gewend zijn
  • het lijkt wel alsof hun persoonlijkheid veranderd is
  • contacten worden verbroken of oppervlakkiger en minder vaak
  • ze lijken alles wat ze willen doen of zeggen te toetsen aan hun Avatar contact
  • voortdurend cursussen

Met behulp van mijn kennis als exitcounselor, krijg ik deze hulpzoekenden in mijn praktijk in beter vaarwater.

Avatar lijkt wel een broertje van Scientology. Voor meer hierover verwijs ik jullie graag naar mijn artikelen over

Sjoukje

“In onze wereld behoort ‘communicatie dichtbij’ en ook ‘communicatie op afstand’ tot de mogelijkheden. In creative counseling (mijn invulling van het counselen) is het benutten van mogelijkheden in het belang van de client een belangrijk uitgangspunt in de benadering van het probleem waarmee de cliënt komt”.