Inleiding

Sektehulp.nl van exitcounslor en sektedeskundige Sjoukje Drenth Bruintjes, biedt u brede informatie over de mogelijke impact van destructieve controletechnieken (hersenspoelen) op iemands identiteit, zijn/haar sociale omgeving en de veiligheid in onze samenleving.

Sjoukje Drenth Bruintjes verleent met haar kennis en vaardigheden gespecialiseerde hulp d.m.v. exitcounseling aan slachtoffers van destructieve sektes, slachtoffers van loverboys, slachtoffers van een double bind relatie, slachtoffers van huiselijk geweld, slachtoffers van incest e.a. Voor hulp en/of informatie over die hulp van Sjoukje Drenth Bruintjes, kunt u op haar praktijkwebsite terecht: www.counselingpraktijk.nl Natuurlijk kunt u ook bellen: 06-55168867 of mailen: [email protected]

Op sektehulp.nl, vindt u, naast wetenschappelijk gefundeerde informatie over de mogelijke werking van hersenspoelen, ook informatie over hetgeen u ertegen kunt ondernemen. Sjoukje Drenth Bruintjes vertelt verder over de wijze waarop zij als exitcounselor de mogelijke effecten van destructieve controletechnieken kan ondermijnen.

Een creatieve weergave van emoties betreffende haar persoonlijke aanvaring met een destructieve sektarische structuur, geeft een verhelderende blik op de mogelijke impact van het onwerkelijk overkomend fenomeen van hersenspoelen, destructieve sektes en loverboys in onze samenleving . Alhoewel haar persoonlijke ervaring reeds vele jaren terug speelde en zij zich met het persoonlijke karakter van die pagina’s kwetsbaar opstelt, heeft Sjoukje ervoor gekozen om het toch te publiceren. Sjoukje´s persoonlijke verhaal laat namelijk een van de vele vormen van de impact van destructieve controletechnieken zien: de impact die het kan hebben op een kritisch denkend mens tegenover een destructief en gesloten overkomend groepssysteem dat als 2 druppels water lijkt op een destructieve sekte. Bovendien blijkt uit de reacties van de afgelopen jaren, dat die persoonlijke noot door veel lezers van Sjoukje´s websites wordt gewaardeerd.

Een korte inleiding door Sjoukje Drenth Bruintjes:

Hersenspoelen/brainwash-technieken bestaan uit een handjevol psychologische trucs, waarmee iemands attitude en identiteit veranderd kunnen worden. Deze schadelijke manipulatieve technieken worden in de wetenschap ook wel “coercive persuasion techniques” of “destructieve controletechnieken” genoemd. Het mogelijke gevaar van deze technieken is, dat niet alleen iemands gedrag, maar ook iemands attitude veranderd lijkt te kunnen worden.

Destructieve controletechnieken worden gebruikt o.a. door sektarisch functionerende groepen, loverboys en andere situaties met als doel:

  • Mensen binnen de grenzen van de groep vast te houden.
  • Mensen met hun denken in de “ denkbox” van de groep vast te houden.
  • Mensen dingen te laten doen/zeggen, die ze nooit uit zichzelf zouden doen/zeggen.
  • Critici die de recruten tot nadenken zouden kunnen stemmen en vertrouwde toetsstenen van de recruten de mond te snoeren

Kortom: Hersenspoelen wordt gebruikt om de eigen identiteit van een individu te verruilen voor de identiteit van de manipulator of het manipulatieve systeem. Brainwash technieken knagen aan het zelfbeschikkingsrecht van mensen. Daarmee verliezen mensen ook hun eigen vrije wil. Brainwashing/hersenspoelen/destructieve controletechnieken vormen daarom mijns inziens een groot gevaar voor onze samenleving.

Meer weten? Neem dan een duik in de materie van mijn website www.sektehulp.nl, surf ook eens naar www.slachtofferloverboys.nl en lees voor hulp en advies op de website van mijn praktijk Creative Counseling: www.counselingpraktijk.nl.

Brainwash is geen fictie! Brainwash bestaat! De impact ervan kan vernietigend zijn! Verzet je ertegen!

According to my perception,

Sjoukje Drenth Bruintjes