Hoe is het mogelijk dat tientallen sekteleden uit Kenia zich lieten uithongeren om Jezus te zien?

Artikel in het Nederlands Dagblad

ACHTERGROND: De politie in Kenia heeft lichamen opgegraven van 73 mensen die vermoedelijk aanhangers waren van een christelijke sekte. Hoe werkt een sekte? En hoe kan het dat mensen zich laten uithongeren?

Link naar het interview met Sjoukje Drenth Bruintjes  hierover in het Nederlands Dagblad: hier

De vondst van veel graven van slachtoffers roert de wereld. Mensen die zich laten uithongeren om Jezus te zien na hun dood. Ze zijn de leider gaan geloven. Het gaat om de Christelijke sekte Good News International Church in Kenia. Het is volgens mijn inzichten als exitcounselor en sektedeskundige het fenomeen van de mogelijke impact van destructieve controletechnieken die sinds mensenheugenis over de wereld te vinden is. De verbazing over de extreme volgzaamheid van volgers van een leider die zijn volgelingen de dood lijkt in te praten is groot. Hoe kan het toch dat mensen zonder verzet dingen doen die heel slecht voor henzelf zijn, die heel slecht voor hun kinderen zijn? Mijn antwoord op de vraag in Het Nederlands Dagblad is een tipje van de sluier van wat in de destructieve sekte in Kenia aan de hand kan zijn geweest. Het geeft denk ik wel enige duidelijkheid over de schade die destructieve controletechnieken m.i. kunnen aanrichten. Hier gaat het om een sekte met een religieus sausje als aantrekkingskracht. Het is goed te beseffen dat er ook sektes bestaan met een therapeutisch of educatief sausje. Ook in Nederland zijn volgens mijn ervaring gesloten manipulatieve systemen. De een met een religieus sausje, de ander met een therapeutisch sausje en weer een ander met een educatief sausje. Lees voor meer over destructieve controletechnieken op mijn website sektehulp.nl   Voor het artikel in het Nederlands Dagblad klik:  Hoe is het mogelijk dat tientallen sekteleden uit Kenia zich laten uithongeren om Jezus te zien?
Perceptiemanipulatie: het bewust veranderen van iemands perceptie van zichzelf, de mensen om hem/ haar heen en de wereld. Volgelingen een andere bril opzetten dan voorheen, een bril conform de wensen van de leider/ sekte. Het is vaak een belangrijk onderdeel van de destructieve controletechnieken die op slachtoffers ervan wordt gebruikt om ze in de ban te krijgen van iets of iemand.