Informatie over gedichtje / liedje Troost en Vogeltje op ´n bankje

Een klein gedichtje en een klein liedje

Vogeltje op ´n bankje / Troost is een klein gedichtje en liedje voor iedereen die het contact met een dierbare heeft verloren door de invloed van een destructieve sekte, manipulator of loverboy. Het is geschreven door Sjoukje Drenth Bruintjes.

Sjoukje Drenth Bruintjes en haar praktijk

Sjoukje Drenth Bruintjes is counselor / coach, exitcounselor, sportconsultant en spreker. In het Noorden van het land, in Oude Pekela, heeft ze haar zelfstandige praktijk: Creative Counseling. In die praktijk komen mensen uit heel Nederland en het buitenland voor hulp bij een specifiek probleem: de impact van een destructieve sekte / hersenspoelen en loverboys.

Life event als motivatie

In dit filmpje, gemaakt rond 2003, laat ze de muzikale versie van haar prijswinnende gedichtje: “Troost”, in muzikale vorm: “Vogeltje op ´n bankje”, horen. Sjoukje heeft het geschreven in de periode voordat ze hulpverlener met een zelfstandige praktijk werd. Het was de periode waarin ze zich outcast van een groep mensen voelde en het contact met een dierbaar kameraadje verloor. Later is ze zich gaan verdiepen in de werking van destructieve controletechnieken van destructieve sekten, waarbij contactbreuk met dierbaren ook een van de verschijnselen vormt.

Sinds 2005 is Sjoukje Drenth Bruintjes professioneel hulpverlener. Sjoukje Drenth geniet landelijke bekendheid als exitcounselor van slachtoffers van hersenspoelen, destructieve sekten en loverboys. Behalve een succesvol exitcounselor is ze ook een veelgevraagd en bekwaam spreker over destructieve controletechnieken, destructieve sektes en loverboys. Organisaties als Medilex, Avenier, Pretty Woman, Stichting Stade, Stichting Meld Misdaad Anoniem en anderen hebben haar als spreker of trainer gevraagd. Ook heeft Sjoukje Drenth Bruintjes op verzoek van Buro Beke haar medewerking verleend aan het onderzoek naar sekten in Nederland, dat Buro Beke in opdracht van de overheid doet. Kortom: Sjoukje Drenth Bruintjes heeft van een life event iets goeds gemaakt. Met haar kennis, ervaring en vaardigheden als exitcounselor zet ze zich sinds 2005 professioneel in voor een verbetering van de omstandigheden van slachtoffers van sekten, loverboys en hersenspoelen in Nederland. Daarbij ondersteunt ze niet alleen de slachtoffers, maar ook de sociale omgeving van slachtoffers: de familie, de vrienden waarmee het slachtoffer het contact heeft verbroken. Sjoukje verzorgt ook preventielessen betreffende hersenspoeltechnieken van sekten en loverboys voor middelbare scholieren. De praktijk van Sjoukje Drenth Bruintjes is te bereiken via:

tel: 06-55168867 of mail: [email protected]

Ook kunt u verder lezen op haar websites: www.counselingpraktijk.nl , www.sektehulp.nl  en www.slachtofferloverboys.nl

Voor het gedichtje en liedje kunt u linken naar: Vogeltje op ´n bankje en Troost.